Mediální partner AOBP ČR

IDET NEWS č. 14/2015

Vážené dámy a pánové, vážení vystavovatelé a návštěvníci,

již 14. vydání česko-anglického IDET NEWS, jenž Vám představí chloubu nejenom českého, ale i zahraničního obranného a bezpečnostního průmyslu, je tradicí, která veletrhy IDET, PYROS a ISET od samého počátku doprovází.

Časopis otevírá úvodní řeč premiéra Bohuslava Sobotky, dále tradičně následují další významní představitelé jak ze státní správy, tak obranného a bezpečnostního průmyslu, kterých si velice vážíme. Když mluvím o tradici, pak bych nechtěla opomenout dlouhodobou spolupráci s řadou ministrů obrany ČR i SR za období od roku 1993 až doposud, jejichž úvodníky byly součástí každého vydání IDET NEWS a byla bych moc ráda, kdyby tomu bylo i v budoucnosti.

Na minulém IDETu mi tehdejší ministr obrany Vlastimil Picek u příležitosti předávání prestižních novinářských cen ZLATÝ IDET NEWS osobně popřál mnoho štěstí v nové funkci šéfredaktorky IDET NEWS, což se za spolupráce celého vydavatelství naplnilo a věřím, že Vám následující stránky mnoho zajímavého nabídnou.

Začátkem tohoto měsíce naši armádu po necelých třech letech opouští náčelník Generálního štábu, armádní generál Petr Pavel, avšak i nadále bude, podle jeho slov, hrdě nosit uniformu s českou vlaječkou na rameni o několik tisíc kilometrů dál v čele Vojenského výboru NATO. Tento významný diplomatický úspěch České republiky představuje nepochybně ocenění, které si Česká republika zaslouží, a panu generálovi tímto za celý náš redakční tým gratuluji a přeji mnoho štěstí a síly v nadcházejícím funkčním období a zároveň děkuji za přízeň, spolupráci a členství v naší redakční radě časopisu CDIS Review. Rádi bychom, aby obdobná spolupráce pokračovala také s nastupujícím náčelníkem GŠ AČR, genpor. Josefem Bečvářem.

Největší obavou dnešní doby v otázce týkající se bezpečnosti je hrozba terorizmem. K obraně demokracie přispívá výrazným způsobem obranný a bezpečnostní průmysl, ale i mezinárodní veletrhy a výstavy. Česká republika, byť malý stát, se nemůže porovnávat se světovými mocnostmi, přesto letošní IDET se může opět pyšnit vysokým počtem tuzemských, ale i zahraničních celosvětově známých vystavovatelů.

Naše dlouhodobá spolupráce se společností Veletrhy Brno a.s. přináší oboustranně velmi prospěšné výsledky a jsme potěšeni, že již několik let jsme hlavním mediálním partnerem veletrhu IDET pro ČR. V roce 1999 naše vydavatelství vydalo první Katalog obranného průmyslu ČR, který byl na IDETu pokřtěn tehdejším premiérem Milošem Zemanem. Současné již 9. vydání Katalogu bezpečnostních a obranných technologií České republiky 2015-2016 bude opět slavnostně pokřtěno na gala večeru u příležitosti prestižního ocenění ZLATÝ IDET společně s mezinárodním novinářským oceněním ZLATÝ IDET NEWS.

Přeji Vám všem krásný pobyt v Brně, mnoho obchodních příležitostí a navázání nových kontaktů a těším se na setkání na našem stánku č. 98 v hale P.

Šárka Cook, šéfredaktorka IDET NEWS

Elektronická verze časopisu: 
Mohlo by se vám také líbit